Vijf onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming

Wordt infraroodverwarming de nieuwe manier om moderne woningen te verwarmen? Wij vonden alvast vijf onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming in vergelijking met andere manieren om je huis te verwarmen.

Vijf onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming

Voordeel 1: infraroodverwarming is flexibel en snel

Wil je een bepaalde ruimte verwarmen? In tien minuten is je infraroodpaneel opgewarmd en voelt de ruimte comfortabel warm aan. Dat maakt verwarmen met stralingswarmte flexibel: je hoeft niet je hele woning warm te houden, maar kan je beperken tot de ruimte(s) die je gebruikt. Verhuis je ’s avonds alsnog van de woonkamer naar je bureau? Dan warm je gewoon in 1, 2, 3 die ruimte op.

Voordeel 2: infraroodverwarming is gezond en comfortabel

Wist je dat een infraroodpaneel compleet geluidloos is? Wie verwarmt met gas of met airco kan bevestigen dat dat nochtans geen evidentie is. Ook de typische geur van een met chauffage verwarmde ruimte ontbreekt bij infraroodverwarming. Comfortabel, niet?

Bovendien is infraroodverwarming ook gezond:

  • Het ronddwarrelend stof door de luchtcirculatie bij convectiewarmte heb je niet bij stralingswarmte.
  • Je hoeft ook geen schrik te hebben om je ruimte te ventileren: omdat infraroodverwarming niet de lucht, maar de massa in een ruimte verwarmt, verlies je weinig warmte wanneer je je ruimte ventileert. Ventileren zorgt voor gezonde lucht en is dus geen overbodige luxe.
  • Nee tegen schimmels: doordat de muren verwarmd worden zonder dat de lucht opgewarmd wordt, krijgen schimmels geen kans om zich te ontwikkelen.
  • De luchtvochtigheid blijft op peil. Geen hoestje door te droge lucht dus.
  • En die straling? Is die niet ongezond? Hoewel infraroodstraling geassocieerd wordt met de zon, is dit niet de schadelijke straling van de zon. Lange golf infrarood is perfect gezond om aan blootgesteld te worden.

Voordeel 3: infraroodverwarming is stijlvol

De strakke panelen van infraroodverwarming vallen bij zo goed als iedereen in de smaak. Je hebt bovendien uitgebreide keuze in grootte, stijl en afwerking wanneer je infraroodpanelen aanschaft. Vraag je offerte aan.

infraroodverwarming heeft als voordeel dat het heel stijlvol is

Voordeel 4: infraroodverwarming is gemakkelijk

Geen stoffig kapwerk als je je infraroodverwarming installeert, maar eenvoudig je panelen ophangen en met een stroompunt verbinden. Toch vraagt het wat denkwerk vooraleer je infraroodverwarming koopt, want je moet rekening houden met de capaciteit van je panelen om de ruimte volledig op te warmen. Vind je het moeilijk om dit zelf te berekenen? Contacteer ons voor een op maat gemaakt warmteplan.

Ook het gebruik van infrarood als verwarming is eenvoudig: vaak kan je je panelen aansluiten op een app, waardoor je gewoon de verwarming kan aanleggen wanneer je in een ruimte binnenkomt. Elk toestel is dan ook apart bestuurbaar. Het is ook mogelijk om je infraroodverwarming aan te sluiten op je domoticasysteem.

Voordeel 5: infraroodverwarming is duurzaam

Enkel verwarmen als je het nodig hebt én de ruimte kunnen verluchten zonder al te veel warmte verloren te laten gaan: infraroodverwarming is wel degelijk duurzaam. Het is daarnaast ook een CO2-vrije manier om je woning te verwarmen, net als airconditioning. Als je je infraroodverwarming met behulp van zonnepanelen van stroom voorziet, verwarm je extra duurzaam en goedkoop.

De voor- en nadelen van verwarmen met infrarood

Infraroodverwarming heeft veel voordelen: het is duurzaam en flexibel, mensen vinden het mooi en de verwarming heeft geen storende neveneffecten, wat het wooncomfort verhoogt. Infraroodverwarming zorgt bovendien voor een gezond klimaat in je huis én het is makkelijk te installeren.

Toch is infraroodverwarming nog niet voor iedereen een goed idee. Wil je je volledige woning verwarmen met infraroodstraling, dan kan die woning maar beter goed geïsoleerd zijn. Bovendien zal je ook enkele aanpassingen moeten doen aan je meterkast. En wil je gebruikmaken van plafondpanelen? Dan ben je er best zeker van dat je plafond voldoende gewicht kan dragen!

Wil je nagaan of jij in jouw woning je voordeel kan doen met infraroodverwarming? Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!