Alles wat je moet weten over infraroodverwarming

Anders dan andere soorten verwarming, gaat infraroodverwarming niet de lucht in een ruimte opwarmen, maar de ‘massa’ die in die ruimte aanwezig is: meubels, wanden, de vloer, … Omdat verwarmen met infrarood past in een duurzame, goed geïsoleerde woning, is dit soort verwarming steeds populairder. Nieuwsgierig naar infrarood? Hier vind je het antwoord op je vragen.

Alles wat je moet weten over infraroodverwarming

infraroodverwarming in de woonkamer

Hoe werkt infraroodverwarming?

Infraroodstraling kennen we ook van de zon. Maar hoe werkt het als je deze straling in huis haalt? Hoe haal je daar je warmte uit? Lees alles over de werking van infraroodverwarming.

De voordelen van infraroodverwarming

Waarom zou je infraroodverwarming in huis halen? De vijf belangrijkste voordelen van infrarood vind je hier.

Welke ruimtes kan je verwarmen met infrarood?

De badkamer en de woonkamer zijn populaire ruimtes om te verwarmen met infraroodstraling. Maar eigenlijk kan je infraroodverwarming overal in je woning installeren. Ontdek waarom infrarood zo goed past in de verschillende ruimtes van je woning.

Hoeveel kost infraroodverwarming?

De aankoop van infraroodpanelen is vrij goedkoop in vergelijking met andere verwarmingssystemen, en ook het verbruik valt bij correct gebruik heel goed mee. Een gedetailleerde beschrijving en vergelijking van de kosten vind je hier.

Infraroodverwarming installeren

Infraroodverwarming installeren is heel eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat je op voorhand een goed plan maakt. Ontdek wat je allemaal in orde moet brengen voor de installatie van je panelen.

Infraroodverwarming: iets voor jou?

Nu je uitgebreid kennis gemaakt hebt met verwarmen via infrarood, is het aan jou om te beslissen of je je woning op deze duurzame methode wilt verwarmen. Wil je graag nog meer advies van experten? Neem contact op.

Bezoek onze showroom

We zetten de deuren van onze gloednieuwe showroom open om jou met plezier te ontvangen. Maak een afspraak, kom langs en bewonder onze producten van dichtbij.

Kom naar onze infoavonden

Ontvang je graag gerichte informatie over onze duurzame energieoplossingen? Kom naar onze infoavonden of belevingsdagen en we vertellen er jou alles over!